Leende en Leenderstrijp
DHH Leende

Zoekt u hulp of wilt u graag andere helpen waar dit kan? 

Via deze onderstaande link lees je wie wij zijn, wat wij doen en over onze samenwerking met de Welzijnsconsulenten van 'Zorg Cooperatie Graaggedaan', de huisartsenpraktijk in Leende en de 'Dorpsondersteuners in Leenderstrijp'.

Lees hier verder

Copyright 2020
www.leende-R-strijp.nl

Een #TOB website die vanuit de 'Corona crisis' onstaan is, maar wel als doel heeft om ook na deze tijd (maatschappelijk) actueel te blijven.

LEENDE - In deze coronacrisis hebben oudere en kwetsbare mensen het zwaar. En ook mensen die werken in de zorg, bij de politie en in supermarkten kunnen mogelijk extra hulp gebruiken zodat hun belangrijke werk door kan gaan. In Leende helpen we buurt- en dorpsgenoten graag, ook nu.

Het burgerinitiatief ‘De helpende hand’ van TOB (Trots op Blaosdonk) en de welzijnsconsulenten in Leende slaan daarvoor de handen ineen.

Praktische hulp of een luisterend oor
De helpende hand’ en de welzijnsconsulenten ondersteunen buurt- en dorpsgenoten graag op het gebied van praktische hulp. Denk aan boodschappen doen, medicijnen ophalen etc. En ook een maaltijd koken voor verpleegkundigen die nu keihard moeten werken behoort tot de opties.

Ook vervoer kan een probleem zijn tijdens een noodsituatie. De Dorpsauto van zorgcoöperatie Graaggedaan is weer beschikbaar (met aangepaste regels) voor noodsituaties. In alle gevallen volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM en bewaken we uw gezondheid en die van vrijwilligers.

Maar mogelijk maakt u zich ook zorgen om uzelf, uw familie, buren, vrienden en kennissen en heeft u behoefte aan een luisterend oor. Ook daarvoor kunt u terecht bij de welzijnsconsulenten. Zij luisteren graag en helpen waar mogelijk. Praten over uw zorgen lucht op.

VRAAG OM HULP!
Hulp vragen vinden mensen soms moeilijk. Ze hebben het gevoel dat ze de ander met hun problemen opzadelen en lastig vallen. Schroom niet, weet dat we klaarstaan en dat we de helpende hand graag aanbieden. U moet het alleen wel laten weten.


Aanmelden voor een hulpvraag kan via telefoonnummer: 06 3956 2941 en info@zcgraaggedaanleende.nl.

We zijn voorlopig 7 dagen per week bereikbaar.

HELP EEN ANDER!
In Leende zorgen we voor elkaar, daarom zijn we nu op zoek naar mensen die iets voor een ander willen betekenen.

Aanmelden als vrijwilliger kan via ‘De helpende hand’,
telefoonnummer 06 5179 9733, bij voorkeur via WhatsApp.

Ook werken we samen (waar dit nodig is) met de Dorpsondersteuners in Leenderstrijp.

De Dorpsondersteuners zijn er voor alle Leenderstrijpse mensen van jong tot oud. U kunt hen op straat aanspreken, bellen of mailen. Indien nodig kan er dan een afspraak gemaakt worden.

De Dorpsondersteuners zijn bereikbaar via telefoonnummer: 06-44622729 en via e-mailadres: dorpsondersteunerleenderstrijp@gmail.com

Meer informatie over de dorpsondersteuners lees u hier.

Wil u deze website als app op uw telefoon of tablet?

Druk op de 3 puntjes en selecteer 'toevoegen aan startscherm'.